(?)

       
        Ik heb de mooiste Kabouter boeken hier even op een rijtje gezet

Ik zelf heb alle nederlandse kabouter boeken die er uit zijn wel gelezen. Er zijn er een paar waar ik echt iets aan heb gehad en die ook jullie zouden kunnen helpen met het contact tussen jou en de kabouters, maar ook met andere Natuurwezens . Ik heb ze hier onder even op een rijtje gezet voor jullie, en onder aan de text staat een link waar het boek te koop is. Dit zijn voor mij hele speciale boeken waar je echt wat van kunt leren.

Heb je zelf ook een mooi boek geschreven over Natuurwezens en wil je die hier ook hebben staan in deze lijst ? Dan mag je mij een mail sturen.                           

      Wilful en de Kronieken van Aelfaerie

Dit prachtige boek van Frank Serlier is echt een aanrader voor iedereen die meer wil weten, over hoe een Kabouter genaamd Wilful verteld over wat hij heeft meegemaakt. Deze kabouter heeft een plekje in mijn hart gekregen. Dit lieve Kabouter mannetje heb ik mogen ontmoeten in mijn droom en zal dat nooit vergeten.

De natuur heeft vele verborgen geheimen, soms wordt er één onthuld. Dat is wat de schrijver Frank Serlier overkwam op een zonnige voorjaarsochtend in mei 2010. Hij ontmoette de oude Kabouter Wilful, zomaar in het bos tussen de struiken, ergens in de Veluwezoom. In de kring van de Waarheid, waar de leugen geen kans heeft, vertelt Wilful hoe hij lang geleden ongewild werd meegesleurd in een allesbeslissende strijd tussen Goed en Kwaad. Het boek beschrijft de nooit eerder geopenbaarde geschiedenis van de verborgen magische wereld Aelfaerië, waarin Kabouter, Elfen, Trollen, Kobolds en Nimfen de allesomvattende eenheid in de natuur koesteren en beschemen.

                                                             Hier Te Koop

           Een Zomer met het Kleine Volkje

Het boekje van Tanis Halliwell heeft voor mij veel inzichten gebracht. Het is een boekje dat echt iedereen gelezen moet hebben die meer wil weten over deze prachtige wezens. Het boekje heeft een speciale plek in mijn hart gekregen. Iedereen die dit boek leest zal echt verbaasd staan van de prachtige texten die afkomstig zijn van de Ierlandse Leprechaun.

Tanis Helliwell woont in Canada en in haar kindertijd nam ze natuurwezens waar, maar naarmate ze ouder werd liet ze deze ‘gave’ voor wat ie was. Totdat ze als dertiger besluit om een zomer in retraite te gaat in Ierland, het land van haar voorouders. Het is midden in de jaren 1980 en Tanis vindt een vakantiehuisje in Ierland, op Achill Island, waar ze ’s avonds aankomt. Dit is (een deel van) het relaas van haar belevenissen die vakantie. ”Naarmate mijn ogen gewend raakten aan de donker wordende kamer, nam ik langzaam mijn omgeving in me op. Naast de haard lag een stapel turf, een blaasbalg ernaast. Tegenover de haard stond een half verzakte oude groene bank en daarachter een grote houten tafel met zes zeer stevige stoelen. Vanaf dat ik naar binnen was gegaan had ik het gevoel gehad alsof ik wederrechtelijk iemands huis was binnen gegaan. Ik probeerde dat gevoel opzij te schuiven, maar raakte er meer en meer van overtuigd dat ik werd gadegeslagen. Ik liet mijn blik over de hoek gaan van waaruit de vibraties leken te komen glijden. Met een schok merkte ik dat er vier mensen naar me keken: een kleine man, een kleine vrouw en twee kinderen. Ik was half verlamd van angst en zat daar met ingehouden adem. Ik ben inderdaad iemands huis binnengelopen, dacht ik, maar wat een rare kleren hebben ze aan. Lieve hemel, het zijn geen mensen! In een flits dacht ik in een spookhuis beland te zijn- een gedachte die me half hysterisch maakte. Maar voordat ik die gedachte verder kon uitspinnen, richtte de kleine man het woord tot me. ‘We leven al honderd jaar – in jullie tijdstermen uitgedrukt – in dit huisje en we zijn bereid het met jou te delen, zij het op een paar voorwaarden.’ Zijn verschijning onderstreepte het gedrag van zijn woorden. Hij was niet langer dan één meter twintig en gekleed in een ouderwets jasje dat vanaf zijn middel tot boven toe een knoopsluiting had. Het jasje zat strak om zijn ronde buik. Onder een bruine kniebroek droeg hij dikke kousen en zijn voeten staken in grote klompen – veel groter dan zijn voeten redelijkerwijs konden zijn. Het geheel werd gecompleteerd door een reusachtige zwarte hoge hoed.” Aldus begint de kennismaking met de leprechaun (spreek uit: leprekon), de Ierse benaming voor eigenzinnige kabouterachtige wezens. In de loop van de zomer ontstaat een soort van samenwerking die zal resulteren in een boek. Curieus daarbij is dat wordt afgesproken dat dit boek pas 10 jaar later zal worden geschreven, wat ook gebeurde. In 1997 werd het boek van Tanis Halliwel ‘Summer with the leprechaun’ uitgebracht. De Nederlandse vertaling, ʹEen zomer met het kleine volkje’ werd 7 jaar later, in 2004 uitgegeven.

                                                                    Hier Te Koop

             Kabouter Magie

Kabouter Magie is echt ook een heel leuk en schattig boekje van Anders Pieterse.
Er staan heel veel leuke weetjes in over Kabouters en zelfs meditaties zodat je zelf in 
contact kunt komen met deze lieve aarde wezens. Ik zelf ben gek op het boekje en deze staat op mijn kabouter Altaar.

Waar komen de kabouters vandaan? Hoe maak je contact met de kabouterwereld? Hoe maak je je wensen duidelijk? Wat is de betekenis van kabouters in dromen? Hoe kan ik mijn persoonlijke kabouter ontmoeten? Kabouterkenner Anders Pieterse geeft op deze en vele andere vragen het antwoord in dit speels vormgegeven boek. KInderen geloven in kabouters als zichtbare wezens. Wat hebben deze wezentjes ons te vertellen? Door je open te stellen voor de kabouterwereld via je fantasie en verbeelding ontdek je dat ze op een andere manier bestaan dan we gewoon zijn te denken. Ze leren ons contact te maken met diepere wijsheid en magie van ons leven. Dit vierkante, leuk geillustrerde boekje geeft op een gezellige en eenvoudige manier een spirituele kijk op het bestaan en functioneren van kabouters waarbij je meer met je eigen fantasiewereld leert omgaan. Het boekje is bedoeld om mensen te leren openstaan voor het spirituele dat bij iedereen aanwezig is. Zowel de tekst als de pentekeningen zijn gedrukt in paars-rode inkt; grote letter en veel wit.

                                                           Hier Te Koop

                 Boek Natuurwezens En Mensen


Een boek over onze belevenissen met elfen, kabouters en vele anderen, om samen met hen en samen met elohim, engelen en anderen uit hogere rijken, bij te dragen aan meer eenheid, vreugde, harmonie en schoonheid op Aarde. Al lezend ervaar je steeds meer vreugde!

                                         
                                                   NATUURWEZENS EN MENSEN
samen op weg naar de Nieuwe Tijd Deel 1, Nienke samen met kabouter Jodokus: Langzamerhand leerden de kabouters veel over nieuwe dingen die de Aarde en de mensheid, de natuur en alle natuurrijken, zouden kunnen helpen. Je moet weten dat mensen vaak nieuwe uitvindingen niet zelf doen, maar krijgen ingefluisterd vanuit de ruimte. Inspiratie noemen ze dat. Ook kabouters willen graag met mensen samenwerken die de Aarde willen helpen om weer schoon en heel te worden. Jodokus vertelde de vrouw dat ze de dag ervoor aan het kabouterboek had kunnen werken, doordat Karlov haar hielp. Vandaag was hij aan de beurt. De vrouw werd erg nieuwsgierig naar alles wat er nog zou gebeuren.

Deel 2, De roze elf Roza via Nienke: De kabouters deden eerst het meest aan het samenbrengen van verschillende natuurrijken, maar wij kunnen de ijlere rijken beter bereiken dan zij en kunnen zowel kobolden als kabouters optrekken in een hogere trilling, waardoor die rijken meer vreugde en lichtheid zullen leren kennen. Graag willen we elfen opleiden in het vermogen om samen te werken met mensen. Kunnen jullie mensen opleiden om samen te werken met elfen? Of wij samen? Lukt jullie dat? Dan kan er op grotere schaal iets gebeuren dan nu. Dat zouden we heel graag zien.

Deel 3, Diganda, hoofd van alle natuurrijken op Aarde, via Vera: Dit boek heeft als subtitel ‘Samen op weg naar de Nieuwe Tijd’. Inderdaad een goed gekozen titel, want dat is waar wij allen naar snakken. Een nieuwe tijd samen: in liefde, in verbondenheid, met respect, in samenwerking, met vreugde en schoonheid. Alleen zo kan het gouden tijdperk werkelijk een aanvang nemen en wordt het weer een vreugde om op deze planeet te resideren. Ik nodig je uit, lieve mens, lezer van dit boek, om de relatie weer aan te gaan met jezelf en met ons.

                                                              Hier Te Koop

                                                                      elfjechayila ©