(?)

          
             Hieronder volgt een stukje over Kabouters

         

Kabouters wonen in paddenstoelen, bomen en planten en zijn altijd bezig met het verzorgen van de natuur. Maar soms ook bij mensen in huis. Ze werken altijd heel hard en vinden het fijn mensen en dieren te verrassen. Meestal hebben ze een witte baard met een rood mutsje en dragen zij middeleeuws uitziende kleding. De kleding die zij dragen zijn van kleur vaak bruin,groen en rood . Kabouters willen een fabeltje graag de wereld uit helpen, Het fabeltje over dat zij in boeken altijd worden beschreven met een puntmust. In Kabouterland zijn de Kabouters erg trots op hun kale hoofd en laten die maar al te graag zien. Natuurlijk dragen zij soms een mutsje maar niet altijd een puntmust.

Kabouters zijn heel nieuwschierig naar de mensen maar zijn ook erg op hun hoede aan wie zij zich tonen. Doordat de kabouters weten hoe de mensen met de natuur en moeder aarde omgaan op een vekeerde manier, zijn vele kabouters en natuurlijk andere natuurwezens de vertrouwen in ons mensen kwijtgeraakt. Alleen de mensen die echt liefde in hun hart dragen voor alles wat leeft en bloeit, zouden met kabouters kunnen samenwerken en ze zelfs kunnen waarnemen.

Er was ooit een tijd dat de mensen en kabouters samen leefde lang geleden. Ze zorgden samen voor de natuur en als dank voor de hulp van de kabouters, zette de mensen vroeger wel eens melk en honing neer om ze te bedanken voor bijv het helpen van het groeien van groenten en om de oogst gezond te houden.  

Overal in de wereld komen Kabouters voor, net als wij in andere landen verschillende soorten mensen hebben . Ze dragen alleen ander soort kledij.  Maar ze kunnen goed praten in onze taal. Kabouters heb je in verschillende maten, je hebt kleine kabouters van zoeen 15 centimeter lang maar ook kabouters van 45 centimeter. Dit soort kabouters worden het vaakst waargenomen in nederland. Terwijl in Ierland kabouters leven van zoeen 1,5 centimeter lang.  Deze kabouters zijn vrij groot en worden de Ierlandse Leprechaun's genoemd.


Kabouters zullen nooit geen vlees eten, het zijn echte vegetariers. Wist je dat ze zelfs er op tegen zijn dat mensen sla eten? Ik zal je zeggen waarom een sla is een plantachtige wezen en wordt geboren in de aarde en dus dood je iets. Kabouters eten voornamelijk besjes, gist en tarwe maar zijn ook dol op honing .Dit stukje staat ook beschreven in het boekje van een zomer met het kleine volkje. Daar legt de kabouter ook in uit over het stukje van sla eten. 

Kabouters kunnen heel erg oud worden en zijn echt hele wijze wezens waar je ontzettend veel van kunt leren. Ze kunnen je helpen en je beschermen en als zij het vertrouwen in jou hebben, kan er een prachtige trouwe vriendschap ontstaan. En geloof me je leven wordt niet alleen mooier, maar ook magischer.

Kabouters zijn meestal goed aardig en erg vrolijk . Ik moet nu meteen denken aan die tijd dat ik de kabouters hoorde praten en zingen hihi. Ze zijn zo leuk en lief, vrolijk en erg speels. Ik hoorde ze over op mijn laminaat snachts heen rennen en tijdens het rennen waren ze vrolijke geluidjes aan het maken. Het geluid van de kabouters die ze maken met praten, is precies het zelfde geluid als dat je een helium balon in ademt en dan praat. 

Ik weet wel als je kabouters hoort praten en giegelen dan wordt je erg blij haha ik kan het weten.

Maar net als in mensen land heb je goed en kwaad . Zo ook in de wereld van de Kabouters en natuurwezens. Je hebt goede Kabouters maar ook slechte die een hekel aan mensen hebben.  Gelukkig heb ik nog nooit een kwade Kabouter bij mij gehad. 

In kabouter land kennen ze geen tijd zoals wij dat kennen. Kabouters hebben alle tijd van de wereld en hebben alleen contact met mensen , als zij vinden dat het nodig is. Het is voor mij nu meer dan een jaar geleden dat het groepje kabouters dat mij kwam bezoeken snachts op mijn slaapkamer langs gweest zijn. Ik heb vanaf die dag elke dag gewenst dat ze terug kwamen. Ik heb geleerd uit ervaringen dat je het woordje willen moet los laten . Alles komt op zijn tijd en vaak als je het niet verwacht. Ik weet nu ook dat de Kabouters naar mij terug zullen komen , als hun vinden dat de tijd er voor is. 

Ik hoop dat jullie een klein beetje een indruk en informatie  hebben gekregen over de Kabouters wat ik hierboven heb beschreven. Natuurlijk is dit niet alle info over de Kabouters, ik beschrijf dan ook mijn eigen ervaring over van wat ik weet over ze en heb geleerd door de jaren heen. Deze lijst zal nog veel langer gaan worden en als dat het geval is ga ik ook over om een echt boek te gaan schrijven.

Ik leer nog altijd bij over de Kabouters en Natuurwezens want mijn hart licht ook bij de Elfen en Trollen en eingelijk alle wezentjes uit de natuur. Waarom ik deze groep van Kabouters appart heb genomen is toch wel omdat ik op het gebied van kabouters toch wel het meeste heb meegemaakt en de meeste ervaringen heb gekregen door de jaren heen.

Voor nu laat ik deze lijst van informatie voor jullie even zo . 
Lieve groetjes van ChayIla

                                                                elfjechayila ©